Uw auto perfect gewassen in onze moderne autowasstraat.
In onze doe het zelf wasboxen kan u uw auto, caravan, fiets, of zelfs uw tuinstoelen reinigen.
Uniek in België. Volledige wasstraat met NANO producten.
Wordt vaste klant met de
WasPas, en bezorg uzelf korting tot 20%.

Bandenspanning

Hou de spanning erin

Door regelmatige controle van uw banden en het op spanning houden van uw banden bespaart u al snel één tot twee volle tanks per jaar. Dat kan oplopen tot € 125,- per jaar. Als we dat doorrekenen naar alle automobilisten in België zou dat een besparing opleveren van minstens 110 miljoen liter brandstof per jaar! Dit is niet de enige reden om uw bandenspanning minimaal één keer per maand te controleren.

Er zijn nog drie belangrijke redenen:

 • Meer veiligheid
  Zachte banden hebben tot gevolg dat uw auto minder grip heeft op het asfalt. Dit betekent een langere remweg en een hogere slipkans. Banden met voldoende druk zorgen voor een betere wegligging en een kortere remweg.
 • Meer rijcomfort
  Voldoende lucht in de banden zorgt samen met de schokdempers voor het opvangen van onregelmatigheden onderweg.
 • Minder slijtage
  Als uw banden 20% te zacht zijn, dan verkort u de levensduur met een kwart. In plaats van 80.000 kilometer rijdt u dan nog maar 60.000 kilometer met een setje banden.

Tips voor een juiste bandenspanning

 • Regelmatige controle van de spanning
  Elke band verliest geleidelijk lucht. Check daarom elke maand even uw bandenspanning bij de bandenspecialist, tankstation of autobedrijf. Er zijn ook bandenspanningsmeters verkrijgbaar waarmee u zelf thuis regelmatig de spanning kunt controleren.
 • Controleer de banden in koude toestand
  Tijdens het rijden wordt de band warm en loopt de spanning op. Controleer de bandenspanning daarom voordat u meer dan drie kilometer heeft gereden.
 • Welke spanning hebben mijn banden nodig?
  De aanbevolen bandenspanning voor uw auto vindt u in het instructieboekje, op de deurstijl van uw auto of op de binnenzijde van de tankklep. Er zijn ten minste twee advies spanningen. Eén voor normaal weggebruik en één voor gebruik met veel belading of voor lange afstanden op de snelweg.
 • Let op voelbare en zichtbare afwijkingen
  Vaak merkt u vanzelf dat er iets mis is. U voelt dit door een afwijkend weggedrag of door geluiden die u anders nooit hoort. Stop in dat geval even en bekijk uw banden. Mocht u een scheurtje of een spijker ontdekken, dan zit er maar één ding op: ter plekke uw band vervangen door de reserveband en dan naar een professional voor een reparatie.
 • Vergeet uw reserveband niet
  De reserveband krijgt de hoogste adviesspanning. Bij een lekke band kan de reserveband meteen zijn werk doen.
 • Het ventieldopje
  Een klein detail misschien, maar wel belangrijk. Een ventieldopje houdt vuil en stof buiten en lucht in de band.

Gratis geheugensteuntje via SMS of e-mail

Wij adviseren u iedere maand de bandenspanning te controleren. U kunt daartoe gebruik maken van het gratis geheugensteuntje door u aan te melden op www.goodyear.be, dan ontvangt u maandelijks een sms of e-mail die u aan de controle van de bandenspanning herinnert.

Langestraat 54
B-2240 Zandhoven
Tel. 03 295 60 20
E-mail : info@autowasdenheikant.be
Zaakvoerder :Johan Van Laer
BTW BE-0404.060.725
De wasstraat is geopend van maandag 11u00 tot 18u00, van dinsdag t.e.m. vrijdag van 8u30 tot 18u00 en zaterdag van 8u30 tot 17u00